233,2 млн грн виплатила клієнтам СК «Експрес Страхування» у 2022 році

Виплати клієнтам СК «Експрес Страхування», що входить до складу Корпорації УкрАВТО, у 2022 році склали 233,2 млн грн. Їх рівень зріс до 50,5% з 35,6% (у 2021 р.). В тому числі виплати з КАСКО склали 205,6 млн грн, що становить 88,2% всіх виплат, з Автоцивілки – 21,8 млн грн (9,4% виплат).

Страхові платежі Компанії за цей період склали 461,7 млн грн, у тому числі з КАСКО – 412,7 млн грн, з Автоцивілки – 35,4 млн грн.

Фінансові показники СК є найважливішим контролером фінансової стабільності та стійкості, тому зміцнення та збільшення активів компанії в 2022 році на 10,7% свідчать про надійність та здатність «Експрес Страхування» нести відповідальність перед клієнтам за взяті на себе зобов’язання. На кінець минулого року Компанія накопичила активів в розмірі 622,8 млн грн, з яких 91,2% знаходяться в грошових коштах або їх еквівалентах. Це дозволяє компанії проводити виплати клієнтам в найкоротші терміни та не залежати від зовнішніх факторів.

Розмір страхових резервів на кінець 2022 року становив 326,5 млн грн, а відсоток покриття грошовими коштами резервів Компанії станом на 31.12.22 становить 173,9%, тобто всі резерви покриті грошовими коштами або їх еквівалентами.

Крім того, Компанія також щороку збільшує свій фактичний запас платоспроможності, який у 3 рази перевищує встановлений Законом України «Про страхування», нормативний показник.

«Перша цінність, яку посилила війна в нашій СК – це цінність людського життя. Люди – найважливіше у формуванні будь-яких відносин, як особистих, так і професійних. 2022 рік для нас, як і для будь якого бізнесу в Україні, був непростим, але найважливішим за всю історію існування компанії. Ми відчули унікальність генетичного коду Українця! Команда спрацювала як єдиний злагоджений організм – ми зосередились на виконанні нашої основної задачі – забезпечити якісний страховий сервіс для наших клієнтів за будь яких умов. Мобілізувавши свої професійні та людські ресурси, в 2022 році ми запровадили низку важливих сервісів для клієнтів. Це – особистий аварійний комісар в онлайн-форматі, продовження договору страхування КАСКО на період очікування ремонту автомобіля на партнерських СТО від 1 міс. безкоштовно для клієнта, продовження договорів КАСКО онлайн в особистому кабінеті», - зазначила директор СК «Експрес Страхування» Тетяна Щучьєва.

Про компанію

ТДВ «Експрес Страхування» засновано у 2008 році за участю лідера українського автомобільного ринку – Корпорації «УкрАВТО». Компанія спеціалізується на автомобільному страхуванні. Стабільно висока швидкість врегулювання подій у Компанії забезпечена оптимальною взаємодією з партнерськими СТО.

Компанія входить у число найбільш капіталізованих на страховому ринку та 6 років поспіль міцно утримує лідерські позиції в ТОП-10 рейтингу впливового на страховому ринку України журналу Insurance TOP за обсягом страхових премій.

Поділитися у соцмережах

06-05-2024

Зростання страхових виплат: СК «Експрес Страхування» виплатила понад 148 млн грн за перші 4 місяці 2024 року

За період січень-квітень 2024 року СК «Експрес Страхування», що входить до сім’ї групи компаній УкрАВТО, виплатила своїм клієнтам понад 148,3 млн грн...

Читати далі

01-05-2024

НБУ переоформив всі діючі ліцензії СК «Експрес Страхування»

Національний банк України 29 квітня 2024 року переоформив всі діючі ліцензії СК «Експрес Страхування», що входить до сім’ї групи компаній УкрАВТО, на...

Читати далі

29-04-2024

Спільна акція СК «Експрес Страхування» та «Автоцентру на Кільцевій» продовжена до кінця травня

Спільна акція СК «Експрес Страхування» та автосервісного центру «Автоцентр на Кільцевій», що входять до сім’ї компаній групи УкрАВТО, «Старт весни з А...

Читати далі